Het nieuwe patiënten portaal – Huisartsenpraktijk Nieuw Huys – Horst

Terug naar overzicht

Het nieuwe patiënten portaal

Vernieuwde patiënten portaal
Sinds afgelopen februari maken wij gebruik van een nieuw huisartsen informatie systeem in de praktijk. Hierdoor is er ook het patiënten portaal vernieuwd.
De link van het vernieuwde patiënten portaal is http://mijn.cohesie.org

Hoe maak ik gebruik van het patiënten portaal?
Om de eerste keer in te loggen op het patiënten portaal moet u eerst de IRMA installeren op uw telefoon. Irma een hulpmiddel om veilig in te loggen. De IRMA-app kunt u voor een IPhone downloaden in de Apple appstore (IRMA App Store ) of voor een Android telefoon via Google Play ( IRMA App Google Play )
Wat heeft u nodig?
– Een geldig identiteitsbewijs
– Een DigiD app (voor uitvoeren ID-check)
– Een moderne smartphone met internetverbinding
Let op! Belangrijk dat u eerst de DigiD app installeert en de ID-check uitvoert alvorens met de IRMA app aan de slag te gaan.
Online instructie folder klik hier
Online instructie video klik hier

Welke mogelijkheden heb ik met het patiënten portaal?
– Afspraken. U heeft de mogelijkheid om online reguliere afspraken te maken bij u eigen huisarts en/of doktersassistente. Heeft u dringend medische hulp nodig? Of twijfelt u? Neem dan ALTIJD telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk. Verder heeft u de mogelijkheid om de afspraken in te zien, te downloaden, aanpassen of afzeggen. Voorlopig staat deze mogelijk nog uit i.v.m. ontwikkeling van het portaal
– Recepten. Er is ook een mogelijkheid om herhaalrecepten te bestellen. Deze liggen de volgende werkdag voor u klaar bij u eigen apotheek.
– E-consult. U kunt ook veilig een e-consult aan ons stellen. Binnen 5 werkdagen krijgt u een reactie hierop.
– Inzage dossier. De mogelijkheid om een gedeelte van u dossier in te zien. Zoals bijvoorbeeld het inzien van laboratorium uitslagen, brieven of adviezen.
– Mijn gegevens. Hier kunt u persoonlijke gegevens terugvinden die bij ons geregistreerd staan zoals verzekeringsgegevens, apotheek en huisarts.

Meteen weten of u een afspraak moet maken bij de huisarts?
Kijk op de site Moetiknaardedokter.nl
Door middel van eenvoudige vragen kunt u zelf al beoordelen óf en wanneer u contact op moet nemen met de huisarts.

Kijkt u ook eens op de site Thuisarts.nl
Thuisarts.nl geeft antwoord op vragen over ziektes en gezondheid. U vindt er betrouwbare informatie in begrijpelijke taal.

Publicatiedatum: 09-05-2022