Uitbraak corona virus huisartsenpraktijk Nieuw Huys

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisartsenpraktijk moet bellen.Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

  • Maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u de huisarts of specialist beter kunt bellen.
  • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail met uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
  • Komt NIET zomaar naar de praktijk maar BEL eerst!

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan met de huisartsenpraktijk! Ook tijdens deze coronacrisis kunt u in dat geval altijd bellen op 077 – 465 89 99

Ga NIET naar de huisartsenpraktijk toe maar bel eerst van te voren of zoek contact via e-mail algemeennieuwhuys@cohesie.org. Ook in deze tijd van crisis staan we voor alle patiënten klaar! Chronische zorg die niet acuut is stellen we waar mogelijk wel uit óf we doen een telefonisch consult.

Zoals u gewend bent, zal de doktersassistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts telefonisch, op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis. De huisartsen van onze praktijk hebben nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u, dit kan via videobellen of een email consult.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgen wij dat dit altijd veilig kan. Wij zorgen ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet we door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken in een apart gedeelte van de huisartsenpraktijk en dat er zo min mogelijk andere mensen zijn. Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts en/of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw praktijkondersteuner bekijkt hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon. Er is een mogelijkheid voor videobellen of via email. Als u een afspraak heeft staan voor komende periode zal de praktijkondersteuner op de dag van afspraak contact met u opnemen.

Wij zijn onderdeel van Cohesie Huisartsenzorg Noord-Limburg. Daardoor kunnen wij optimaal samenwerken en de huisartsenzorg ook tijdens deze crisis blijven garanderen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat er altijd veilige huisartsenpraktijken beschikbaar zijn. Dit alles doen we voor uw én onze veiligheid!

We realiseren ons dat we in een onzekere en tevens unieke situatie verkeren. Een situatie waaraan iedereen zijn of haar steentje moet bijdragen om het tij te laten keren. Dit vraagt om afstemming, aanpassing, geduld en discipline.

Mede dankzij u kunnen we samen het coronavirus onder controle krijgen én houden.

Hiervoor willen we u hartelijk bedanken!

Met vriendelijke groet,

Huisartsenpraktijk Nieuw Huys

Dr. T. te Boekhorst, Dr. M. Deckers, Dr. L. Robins, Dr. M. de Weert, Dr. J. Boting en Dr. K. van Rosmalen – Nooijens