Certificaat huisartsenpraktijken Horst en Sevenum – Huisartsenpraktijk Nieuw Huys – Horst

Terug naar overzicht

Certificaat huisartsenpraktijken Horst en Sevenum

Certificaat huisartsenpraktijken Horst en Sevenum

15 januari 2016

Huisartsenpraktijken Van Weeghel en De Brink in Sevenum en Nieuw Huys in Horst behaalden begin dit jaar als één van de eerste praktijken in Noord-Limburg het HaZo24-certificaat. HaZo24 is een norm ontwikkeld voor kwaliteitsverbetering binnen de huisartsenzorg.

De patiënt staat binnen dit kwaliteitssysteem centraal en vormt het uitgangspunt bij het maken van verbeterplannen rondom continuïteit van zorg, effectieve zorgverlening en het aanbieden van de juiste zorg. Tijdens een intensief traject van ruim een half jaar hebben alle artsen en medewerkers hard gewerkt om kwaliteit binnen hun praktijk vorm en inhoud te geven.    Met het behalen van het certificaat leggen de praktijken een basis voor continue verbetering van de kwaliteit van zorg. Dit punt staat bij alle huisartsenpraktijken in de regio hoog op de agenda staat. De wensen, mening en ervaringen van patiënten spelen hierbij in de toekomst een steeds grotere rol, want optimale zorg voor patiënten is waar het uiteindelijk allemaal om draait.
De praktijken ontvingen hun certificaat tijdens een officiële uitreiking uit handen van Jürgen van Dueren en Maurits Dekker van Lloyd’s Register.

Publicatiedatum: 30-04-2021