Wandel challenge huisartsenpraktijk Nieuw Huys – Huisartsenpraktijk Nieuw Huys – Horst

Terug naar overzicht

Wandel challenge huisartsenpraktijk Nieuw Huys

Wandelchallenge Huisartsenpraktijk Nieuw Huys

Huisartsenpraktijk Nieuw Huys doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2023. Vanaf 3 mei 2023 wandelen wij elke woensdag, 10 weken lang, samen met een groep patiënten en professionals door de buurt. Wil je ervaren wat wandelen voor je lichaam en geest doet, je fitter voelen en ben je patiënt in onze praktijk? Dan ben je van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Wandelchallenge Huisartenpraktijk Nieuw Huys
Binnen onze praktijk hebben we de challenge in een iets ander jasje gestoken. Wij vinden het belangrijk dat mensen op een laagdrempelige manier ervaren wat wandelen voor hun gezondheid doet. Daarom gebruiken we niet de naam Nationale Diabetes Challenge maar de Wandelchallenge. Dit betekent dat alle patiënten, met en zonder diabetes, mee kunnen wandelen. We doen dit samen met de professionals die in de buurt actief zijn. Hierbij kunt u denken aan fysiotherapeuten, ergotherapeuten, podotherapeuten, diëtisten, leefstijlcoaches en de beweegmakelaar van de gemeente.

Start wandelingen
Op woensdag 3 mei om 16.30 uur start de eerste wandeling bij Huisartsenpraktijk Nieuw Huys. We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 1, 3 of 5 kilometer. De laatste wandeling staat gepland op 5 Juli.

Meer weten?
Meld je aan voor de bijeenkomst door je gegevens achter te laten door hier te klikken of scan de QR code.
Mocht je niet zo bedreven zijn met de computer, kun je je gegevens ook bij de doktersassistente achter laten.

Publicatiedatum: 16-03-2023